Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin W Daniel Dziekoński (13247 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
BiZi napisał:
to niech powie ze stalo sie to w godzinach pracy i po krzyku
swietny pomysl
co prawda nie ma tu emoty stukajacej sie w glowe,ale taka domyslnie tu wstawiam

uwazaj zeby ktos ciebie nie stuknal w glowe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
ula.z napisał:
BiZi napisał:

boimy sie konsekwencji,no i chyba by to nie przeszlo....wiec wolimy nie ryzykowac,zeby nie pogorszyc sprawy

to nie jest Polska...a kasa sie nalezy chociazby za zlodziejskie podatki...i za to ze norwedzy traktuja Polakow jak smieci ze wschodniej europy. Wiec kij im w oko, placisz potezny haracz dla Panstwa wiec czesc tego sobie odbierz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
BiZi napisał:
ula.z napisał:
BiZi napisał:

boimy sie konsekwencji,no i chyba by to nie przeszlo....wiec wolimy nie ryzykowac,zeby nie pogorszyc sprawy

to nie jest Polska...a kasa sie nalezy chociazby za zlodziejskie podatki...i za to ze norwedzy traktuja Polakow jak smieci ze wschodniej europy. Wiec kij im w oko, placisz potezny haracz dla Panstwa wiec czesc tego sobie odbierz....

Mow za siebie!

1. Porownaj procentowo co odprowadzasz tutaj a co odprowadzibys w Polsce za rownowartosc.
2. Zrozum jak to dziala, bo tutaj wcale nie musisz placic takich podatkow. Trzeba po prostu myslec i z tego systemu korzystac (tutaj na miejscu).
3. To ze Ciebie ktos traktuje jak smiecia to moze kwastia tego jak im sie prezentujesz.
4.Cwaniactwo ... hmmm ... przeczytaj pkt2. jeszcze raz.

Pozdrawiam i przebudzenia zycze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
ludziska czemu tak kombinujecie jak by chłop sobie w domu zrobił bubu to tez by leciał i chcial odszkodowanie .....dajcie spokój tylko kasa kasa kasa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Sethur napisał:
BiZi napisał:
ula.z napisał:
BiZi napisał:

Mow za siebie!

1. Porownaj procentowo co odprowadzasz tutaj a co odprowadzibys w Polsce za rownowartosc.
2. Zrozum jak to dziala, bo tutaj wcale nie musisz placic takich podatkow. Trzeba po prostu myslec i z tego systemu korzystac (tutaj na miejscu).
3. To ze Ciebie ktos traktuje jak smiecia to moze kwastia tego jak im sie prezentujesz.
4.Cwaniactwo ... hmmm ... przeczytaj pkt2. jeszcze raz.

Pozdrawiam i przebudzenia zycze.

a Ty to jestes taki wielki Polski przyjaciel Norwegow?
co do pkt.2 = znam doskonale system podatkowy w Norwegii, mam tutaj dzialalnosc gospodarcza, i uwierz mi , mialem pare lat firme w PL ale takiego burdelu jak tutaj to nigdzie nie widzialem, sami urzedasy nie znaja przepisow..
pkt.3 czy gdzies napisalem ze traktuja akurat mnie jak smiecia? moze Ciebie tak traktuja Twoi norwescy "przyjaciele"?
wystarczy sprobowac cokolwiek zalatwic na policji, w urzedzie, w nav, w szpitalu , u lekarza, poczytac gazet , posluchac co mowia ludzie na ulicy.....DOWIESZ SIE jakie naprawde zdanie maja "przyjaciele" norwescy o Polakach.
i udawanie SWIETEGO nie zmieni tego faktu. OTWORZ OCZY !

Dla norwega zawsze bedziesz tania sila robocza z europy wschodniej, gdzie wodke pije sie na sniadanie do jajecznicy, nawet jezeli masz skonczone studia, 2 fakultety, znasz 4 jezyki itd
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
wiewióra napisał:
ludziska czemu tak kombinujecie jak by chłop sobie w domu zrobił bubu to tez by leciał i chcial odszkodowanie .....dajcie spokój tylko kasa kasa kasa

jezeli masz polise ze jak zrobisz sobie kuku, nie wazne gdzie, to tez biegniesz po kase, prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
BiZi napisał:

co do pkt.2 = znam doskonale system podatkowy w Norwegii, mam tutaj dzialalnosc gospodarcza, i uwierz mi , mialem pare lat firme w PL ale takiego burdelu jak tutaj to nigdzie nie widzialem, sami urzedasy nie znaja przepisow..
pkt.3 czy gdzies napisalem ze traktuja akurat mnie jak smiecia? moze Ciebie tak traktuja Twoi norwescy "przyjaciele"?
wystarczy sprobowac cokolwiek zalatwic na policji, w urzedzie, w nav, w szpitalu , u lekarza, poczytac gazet , posluchac co mowia ludzie na ulicy.....DOWIESZ SIE jakie naprawde zdanie maja "przyjaciele" norwescy o Polakach.

Dla norwega zawsze bedziesz tania sila robocza z europy wschodniej, gdzie wodke pije sie na sniadanie do jajecznicy, nawet jezeli masz skonczone studia, 2 fakultety, znasz 4 jezyki itd

Musisz mieć wrzody na żołądku jak arbuzy skoro w takim stresie i nienawiści tutaj żyjesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
a ni to koło dupy lata co oni o mnie myslą ,żyje tu jest mi dobrze nikogo nieokradam,płace podatki tyle ile mam płacic ,a jak sie tu komuś niepodoba to nikt nikogo na siłe nie trzyma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Grzes203 napisał:
BiZi napisał:

Musisz mieć wrzody na żołądku jak arbuzy skoro w takim stresie i nienawiści tutaj żyjesz.

nadcisnienie tez mam i siwe wlosy pod pachami bo na glowie wypadly....ale to dzieki Norwegii...i ich przepisom podatkowym ( wiecej napisalem w innym poscie odnosnie podaktow )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
ja niebiegam po kase ja ide i nikogo nieoszukuje jak coś mi sie stanie tylko m,ówie prawde i to jest ta różnica i puenta tematu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok