Sethur napisał:
BiZi napisał:
ula.z napisał:
BiZi napisał:
to niech powie ze stalo sie to w godzinach pracy i po krzyku
boimy sie konsekwencji,no i chyba by to nie przeszlo....wiec wolimy nie ryzykowac,zeby nie pogorszyc sprawy
to nie jest Polska...a kasa sie nalezy chociazby za zlodziejskie podatki...i za to ze norwedzy traktuja Polakow jak smieci ze wschodniej europy. Wiec kij im w oko, placisz potezny haracz dla Panstwa wiec czesc tego sobie odbierz....
Mow za siebie!
1. Porownaj procentowo co odprowadzasz tutaj a co odprowadzibys w Polsce za rownowartosc.
2. Zrozum jak to dziala, bo tutaj wcale nie musisz placic takich podatkow. Trzeba po prostu myslec i z tego systemu korzystac (tutaj na miejscu).
3. To ze Ciebie ktos traktuje jak smiecia to moze kwastia tego jak im sie prezentujesz.
4.Cwaniactwo ... hmmm ... przeczytaj pkt2. jeszcze raz.
Pozdrawiam i przebudzenia zycze.
a Ty to jestes taki wielki Polski przyjaciel Norwegow?
co do pkt.2 = znam doskonale system podatkowy w Norwegii, mam tutaj dzialalnosc gospodarcza, i uwierz mi , mialem pare lat firme w PL ale takiego burdelu jak tutaj to nigdzie nie widzialem, sami urzedasy nie znaja przepisow..
pkt.3 czy gdzies napisalem ze traktuja akurat mnie jak smiecia? moze Ciebie tak traktuja Twoi norwescy "przyjaciele"?
wystarczy sprobowac cokolwiek zalatwic na policji, w urzedzie, w nav, w szpitalu , u lekarza, poczytac gazet , posluchac co mowia ludzie na ulicy.....DOWIESZ SIE jakie naprawde zdanie maja "przyjaciele" norwescy o Polakach.
i udawanie SWIETEGO nie zmieni tego faktu. OTWORZ OCZY !
Dla norwega zawsze bedziesz tania sila robocza z europy wschodniej, gdzie wodke pije sie na sniadanie do jajecznicy, nawet jezeli masz skonczone studia, 2 fakultety, znasz 4 jezyki itd